Voisiko kotonakin olla lomakodin fiilistä?





Uusimman Avotakan (9/2017) pääkirjoituksesta bongasin lauseet: "Nykyaikainen suunnittelu pyrkii muuttamaan kodin enemmän lomakodin kaltaiseksi yhdistämällä sen luontoon. Toisaalta nykyaikainen lomakoti alkaa yhä enemmän muistuttaa mukavuuksineen varsinaista kotia." Tämä teksti on pääkirjoituksen mukaan kuitenkin 50 vuoden takaa, mutta pitää kyllä todella hyvin edelleen paikkansa! Vai mitä?

En voinut olla tarttumatta näihin lauseisiin. Etenkin tuohon ensimmäiseen. Itse rakastan luontoa ja ehkäpä vähän jopa harmittaa, että emme pari vuotta sitten olleet riittävän kärsivällisiä etsiäksemme tonttia, joka olisi rajoittunut metsään. Kuinka hurmaavia ovatkaan nykytalot, joissa isot ikkunat avautuvat metsään, järvelle tai pellolle. Luonto tulee niissä taloissa niin ihanasti sisälle osaksi sisustusta! Toisaalta tämä viherkasvi-innostus sekä ikkunoistamme onneksi pilkottava läheinen metsä antaa hieman tasoitusta tälle luontoa vieläkin lähempänä olevalle talohaaveelle, haaveen tosin säilyessä edelleen mielessä.

Koska kotihan on ensisijaisesti viihtymistä varten, on tuo lomakodin tuominen osaksi kotia mielestäni yksi hyvä pointti sisustusta ja kodin toimintoja ajatellen. Miksi vain mökillä pitäisi olla puitteet rentoutumiselle, kun siellä harvalla on kuitenkaan mahdollisuutta vierailla ihan joka viikko? Esimerkiksi saunatilat rentoine terassialueineen sekä yleistyvät arjen luksuspilkut, ulkoporealtaat sekä paljut, tuovat mukavasti tätä lomatunnelmaa sinne koteihinkin. Olohuonetta, ja miksei kyllä koko kotiakin, on mahdollista sisustaa myös mukavuus edellä.

Oikeastaan huomaamatta meillä on kiinnitetty huomiota juuri näihin asioihin, tuotu sitä "lomafiilistä" kotiinkin. Sohva valittiin sen perusteella, mikä on mukavin löhöilylle. Terassille rakennettiin laajennus auringonottoa (toivottavasti ensi kesänä paistaa!) varten ja itse asiassa asuntomessujen innoittamana suunnitelmissa olisi se ulkoporeallas.. Onhan näitä mahdollisuuksia tehdä kodista astetta rennompi, tyyliä unohtamatta, vaikka ja kuinka!

Oletteko te luoneet kodistanne enemmän lomakodin kaltaista? :)

<3:llä Jenna

Translation: Nature becomes more and more part of the interior. Also coziness and "cottage style" life starts to appear in houses. Home is definitely a place to relax! 

***

Seuraa Ensimmäinen talo -blogia Facebooksissa // Instagramissa // Blogit.fi:ssä
Liity lukijaksi oikealla sivupalkissa!

Follow  Ensimmäinen talo -blog Facebook // Instagram // Blogit.fi
And / or join with me as a reader from the right side bar!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentistasi <3